Ironman, op zoek naar een nieuwe uitdaging Marc Herremans, Paul Van Den Bosch

ISBN:

Published:

Paperback

191 pages


Description

Ironman, op zoek naar een nieuwe uitdaging  by  Marc Herremans, Paul Van Den Bosch

Ironman, op zoek naar een nieuwe uitdaging by Marc Herremans, Paul Van Den Bosch
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 191 pages | ISBN: | 5.53 Mb

Als Marc Herremans op 6 oktober 2001 in de Ironman van Hawaï als zesde over de streep komt, behoort hij plots tot de wereldtop van het triatlon. Het zou het begin worden van een schitterende internationale carrière. Maar op 28 januari 2002 doet een dramatische val tijdens de training het noodlot ongemeen hard toeslaan: de topatleet in de fleur van zijn leven wordt plots veroordeeld tot een leven in de rolstoel.In dit boek brengt Marc zijn relaas van de gebeurtenissen.

Van zijn opgang als triatleet tot zijn ongeval op Lanzarote. En hoe hij vervolgens vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie besluit om keihard terug te vechten en deel te nemen aan de Ironman 2002. Het wordt een lange weg bezaaid met vele moeilijkheden, uitdagingen en emoties. Maar uiteindelijk slaagt Marc in zijn opzet en verschijnt op 19 oktober 2002 aan de start van de zwaarste triatlonwedstrijd ter wereld.Het verhaal van deze Ironman die op zoek gaat naar een nieuw doel in zijn leven is bikkelhard: het toont aan dat het leven niemand spaart, maar ook dat het mogelijk is de draad weer op te nemen op een ogenblik dat niets nog de moeite lijkt.

Daarnaast zijn er de vele mooie en ontroerende momenten: de intense vriendschappen die zijn ontstaan, de onbaatzuchtige hulp en solidariteit of de gemeende interesse van vele duizenden. Zelfs humor komt meer dan eens om het hoekje kijken. Het maakt dit boek tot een uniek document dat veel dieper graaft dan op het eerste gezicht lijkt. Het is een verhaal dat ons niet alleen confronteert met het dramatische verhaal van een jonge topsporter, maar uiteindelijk ook met onszelf.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Ironman, op zoek naar een nieuwe uitdaging":


rainbow-knitting-design.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us