Ελευθερία η αρχή και το τέλος Jiddu Krishnamurti

ISBN: 9789600302257

Published:

Paperback

322 pages


Description

Ελευθερία η αρχή και το τέλος  by  Jiddu Krishnamurti

Ελευθερία η αρχή και το τέλος by Jiddu Krishnamurti
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 322 pages | ISBN: 9789600302257 | 9.76 Mb

Για να γνωρίσετε τον εαυτό σας, πρέπει να υπάρχει η επίγνωση, η εγρήγορση του νου στην οποία υπάρχει ελευθερία από όλες τις πεποιθήσεις, από όλες τις ιδέες, γιατί οι πίστεις και τα ιδεώδη σας προσδίδουν ένα χρώμα, εμποδίζοντας την πραγματικήMoreΓια να γνωρίσετε τον εαυτό σας, πρέπει να υπάρχει η επίγνωση, η εγρήγορση του νου στην οποία υπάρχει ελευθερία από όλες τις πεποιθήσεις, από όλες τις ιδέες, γιατί οι πίστεις και τα ιδεώδη σας προσδίδουν ένα χρώμα, εμποδίζοντας την πραγματική αντίληψη.

Αν θέλετε να γνωρίσετε το τι είστε, δεν μπορείτε να φαντάζεστε ή να πιστεύετε κάτι το οποίο δεν είστε. Αν είμαι άπληστος, φθονερός, βίαιος, έχει πολύ λίγη αξία το να έχω τα ιδεώδη της μη-βίας, της μη-απληστίας. Αλλά για να γνωρίσει κανείς ότι είναι άπληστος ή βίαιος, για να το μάθει και να το κατανοήσει, απαιτείται εξαιρετική αντίληψη, δεν είναι έτσι- Απαιτείται τιμιότητα, διαύγεια σκέψης, ενώ το να επιδιώκει κανείς ένα ιδεώδες μακριά από κείνο που είναι, είναι μια διαφυγή.

Και αυτό σας εμποδίζει να ανακαλύψετε το τι είστε και να ενεργήσετε αμέσως πάνω σε κείνο που είστε.Η κατανόηση εκείνου που είστε -ό,τι και να ναι, άσχημο ή όμορφο, κακό ή βλαβερό- η κατανόηση εκείνου που είστε, χωρίς στρέβλωση, είναι η αρχή της αρετής.

Η αρετή είναι ουσιώδης, γιατί δίνει ελευθερία.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Ελευθερία η αρχή και το τέλος":


rainbow-knitting-design.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us