Psihologija čitanja: od motivacije do razumijevanja Mira Čudina-Obradović

ISBN:

Published: 2014

Hardcover

292 pages


Description

Psihologija čitanja: od motivacije do razumijevanja  by  Mira Čudina-Obradović

Psihologija čitanja: od motivacije do razumijevanja by Mira Čudina-Obradović
2014 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 292 pages | ISBN: | 10.54 Mb

Čitanje kao vještina, psihološki proces i najnovija prilagodba živčanog sustava potrebama komunikacije i kulture proučava se odavno. To je vještina bez koje moderni čovjek ne može i važno je usvojiti je u dječjoj dobi, jer na toj vještini počiva uMoreČitanje kao vještina, psihološki proces i najnovija prilagodba živčanog sustava potrebama komunikacije i kulture proučava se odavno. To je vještina bez koje moderni čovjek ne može i važno je usvojiti je u dječjoj dobi, jer na toj vještini počiva u velikoj mjeri djetetova spoznaja svijeta i mogućnost budućeg profesionalnog osposobljavanja.

Zato je golem broj istraživanja u psihologiji najprije nastojao otkriti bitna svojstva procesa stjecanja čitačke vještine, a zatim je nešto manji broj njih nastojao otkriti koje su učinkovite metode podučavanja čitanja. No, kao i u mnogim drugim znanostima, još uvijek su slabe veze između istraživanja koja nastoje upoznati neku pojavu, dakle onih temeljnih, i primjene njihovih spoznaja i rezultata u unapređenju prakse.

Autorica je napisala ovu knjigu s isključivom svrhom proučiti što je znanost o čitanju i što nam ona korisno ili novo nudi za ustrojavanje i poboljšanje prakse podučavanja čitanja.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Psihologija čitanja: od motivacije do razumijevanja":


rainbow-knitting-design.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us